Kladdiga muffins med dadlar och kolasås

Kladdiga muffins med dadlar och kolasås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Dessa smakrika muffins funkar fint som både fika och efterrätt. De finhackade dadlarna ger precis lagom sötma och krämig kolasås gör dem verkligen till något extra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Muffins:

Kolasås:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt svalna. Kärna ur och hacka dadlarna. Vispa ägg och socker. Rör i smör, sirap och puck creamy.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, pepparkakskrydda och dadlar. Rör ner det i smeten. Klicka ner smeten i muffinsformar.
  3. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Låt svalna något.

Kolasås:

  1. Blanda resten av puck creamy, socker och smör i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret smält.
  2. Häll den varma såsen över de ljumma muffinsen och servera.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa: