Kirskålspaj med ost
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
Kirskål tillsammans med lagrad ost blir en riktigt bra smakkombination. Underbar paj att bjuda på såväl till lunch som till fest. Plocka den förvildade matgrönsaken kirskål och förväll. Frys in och plocka fram under hela året.
Ingredienser
Pajskal:
| 125 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Vatten
|
2 msk |
Fyllning:
|
Kirskål
|
200 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Riven lagrad ost, t ex Svecia
|
150 g |
|
Ägg
|
3 |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Cayennepeppar
|
1 krm |
Gör så här
Fyllning:
Markera receptet som tillagat
Riv överbliven ost och frys in. Perfekt till lasagne och gratänger.
Näringsvärden, per port
Energi:
517 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 11,9 % | 15,1 g |
| Fett: | 68,3 % | 40 g |
| Kolhydrater: | 19,8 % | 25,2 g |