Kirskål med crème fraiche och citron

15 min
Kirskål med crème fraiche och citron

Denna kräm på kirskål passar utmärkt att servera till ugnsbakad lax eller stekt kyckling. Plocka den förvildade matgrönsaken kirskål och förväll. Frys in och plocka fram under hela året.

Ingredienser

Kirskål
100 g
Vitlöksklyfta
1
2 dl
Citron, finrivet skal
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Gör så här

  • Plocka bort stjälkarna på kirskålen. Koka den hastigt i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och bli helt kall.
  • Skala och skiva vitlöken. Mixa kirskål, vitlök och crème fraiche till en slät sås. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per dl

Energi:

229 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/kirskal-med-creme-fraiche-och-citron/