Kikärtsyoghurt

Kikärtsyoghurt

15 min
En grekisk släkting till hummus smaksatt med rosmarin och yoghurt. Rosmarin gör att röran blir extra god till lamm, kyckling och fläsk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kikartsyoghurt/

Gör så här

  • Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Blanda alla ingredienser och mixa till en slät kräm.
  • Ringla över olja och strö på paprikapulver och rosmarin.
  • Toppa ev med några svarta oliver.
Klart!
Energi:

170 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Kikärter à 400 g
1 burk
Salt
2 krm
1 dl
Finhackad vitlöksklyfta
1
Finhackad färsk rosmarin
1 tsk
Garnering:
Kallpressad rapsolja
2 msk
Paprikapulver
1 krm
Finhackad färsk rosmarin
1 tsk
Svarta oliver
ev 3