Kikärtsyoghurt

15 min
Kikärtsyoghurt

En grekisk släkting till hummus smaksatt med rosmarin och yoghurt. Rosmarin gör att röran blir extra god till lamm, kyckling och fläsk.

Ingredienser

Kikärter à 400 g
1 burk
Salt
2 krm
1 dl
Finhackad vitlöksklyfta
1
Finhackad färsk rosmarin
1 tsk

Garnering:

Kallpressad rapsolja
2 msk
Paprikapulver
1 krm
Finhackad färsk rosmarin
1 tsk
Svarta oliver
ev 3

Gör så här

  • Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Blanda alla ingredienser och mixa till en slät kräm.
  • Ringla över olja och strö på paprikapulver och rosmarin.
  • Toppa ev med några svarta oliver.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/kikartsyoghurt/