Kikärtsyoghurt
15 min
Tillbehör
•
En grekisk släkting till hummus smaksatt med rosmarin och yoghurt. Rosmarin gör att röran blir extra god till lamm, kyckling och fläsk.
Ingredienser
|
Kikärter à 400 g
|
1 burk |
|---|---|
|
Salt
|
2 krm |
| 1 dl | |
|
Finhackad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad färsk rosmarin
|
1 tsk |
Garnering:
|
Kallpressad rapsolja
|
2 msk |
|---|---|
|
Paprikapulver
|
1 krm |
|
Finhackad färsk rosmarin
|
1 tsk |
|
Svarta oliver
|
ev 3 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
165 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 13,3 % | 5,4 g |
| Fett: | 61,6 % | 11,5 g |
| Kolhydrater: | 25,1 % | 10,2 g |