Kikärtspilaff

Kikärtspilaff

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(173 st)

35 min

God risrätt som förgyller även den enklaste middagen! Kikärtorna ger härligt tuggmotstånd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar.
  2. Fräs all lök, paprika och saffran i smör i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Låt koka under lock ca 20 min.
  3. Spola kikärterna i kallt vatten och banda ner i riset. Smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och bröd.

Näringsvärden, per port exkl bröd

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 12 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag