Kikärtspilaff

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Kikärtspilaff

God risrätt som förgyller även den enklaste middagen! Kikärtorna ger härligt tuggmotstånd.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Paprikor, gärna olika färger
3
Saffran
½ pkt
Avorioris
2½ dl
Grönsaksbuljong
5 dl
Kikärter á 400 g
1 burk
Salt och peppar
2 dl

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar.
  • Fräs all lök, paprika och saffran i smör i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Låt koka under lock ca 20 min.
  • Spola kikärterna i kallt vatten och banda ner i riset. Smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl bröd

Energi:

420 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/kikartspilaff/