Kikärtspilaff

35 min Huvudrätt Lunch Middag
Kikärtspilaff

God risrätt som förgyller även den enklaste middagen! Kikärtorna ger härligt tuggmotstånd.

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Paprikor, gärna olika färger
3
Saffran
½ pkt
Svenskt Smör från Arla®
Avorioris
2½ dl
Grönsaksbuljong
5 dl
Kikärter á 400 g
1 burk
Salt och peppar
Arla Köket® Lätt crème fraiche tomat & basilika
2 dl

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika i bitar.
  • Fräs all lök, paprika och saffran i smör i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Låt koka under lock ca 20 min.
  • Spola kikärterna i kallt vatten och banda ner i riset. Smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port exkl bröd

Energi:

420 kcal

Näringsvärden per port exkl bröd
Protein: 12 g
Fett: 12 g
Kolhydrater: 61 g
https://www.arla.se/recept/kikartspilaff/