Kebabpizza
1 tim
Huvudrätt
Middag
•
En smakrik kebebpizza toppad med krispig isbergssallad, kall gräddfil och het feferoni. För en snabbare variant, köp färdig pizzadeg!
Ingredienser
Pizzadeg:
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Vatten
|
2½ dl |
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vetemjöl
|
6 dl |
Tomatsås:
|
Tomatpuré
|
3 msk |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
|
Vatten
|
½ dl |
| 2 msk | |
|
Torkad oregano
|
1 msk |
|
Sambal oelek
|
1 msk |
Vitlökssås:
| 3 dl | |
|
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
½ tsk |
Fyllning:
|
Nötfärs
|
400 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Kebabkrydda
|
3 msk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
| 150 g |
Topping:
|
Rödlök, skivad
|
1 |
|---|---|
|
Isbergssallad, i bitar
|
½ |
|
Gurka, skivad
|
½ |
|
Feferoni
|
Gör så här
Pizzadeg:
Tomatsås:
Vitlökssås:
Fyllning:
Topping:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
966 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g |
| Protein: | 18 % | 42,8 g |
| Fett: | 48,2 % | 52,7 g |
| Kolhydrater: | 33,8 % | 80,3 g |