Kavring

Kavring

2 tim 30 min
Lämplig för frysning
Kavring är en riktigt saftig och lättbakad klassiker som doftar gott av både sirap och kryddor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kavring/

Gör så här

  • Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Finfördela jästen i en bunke. Häll degspadet över och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt sirap, salt, kryddor och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl.
  • Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och forma till två avlånga bröd. Lägg dem i smorda 1 ½ liters formar. Låt jäsa 30 min under duk.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Täck formarna med dubbel aluminiumfolie. Det ska vara helt tätt. Grädda på nedersta falsen i 45 min.
  • Ta av folien och flytta upp formarna. Grädda ytterligare 5 min tills det fått fin, mörk färg.
  • Ta ut bröden och täck över med bakduk och låt bröden svalna i formarna.
Klart!
Energi:

2261 kcal

Protein: 56 g
Kolhydrater: 395 g
Fett: 49 g

Ingredienser

75 g
5 dl
Jäst
50 g
Mörk sirap
1¾ dl
Salt
2 tsk
Stött hela fänkålsfrön
2 tsk
Stött anis
2 tsk
Malda pomeransskal
2 tsk
Fint rågmjöl
4 dl
Lantbrödsmjöl 4 sädesslag
ca 11 dl