Kavring

Kavring

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Kavring är en riktigt saftig och lättbakad klassiker som doftar gott av både sirap och kryddor.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 5 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 50 g jäst
  • 1¾ dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk stött hela fänkålsfrön
  • 2 tsk stött anis
  • 2 tsk malda pomeransskal
  • 4 dl fint rågmjöl
  • ca 11 dl mörkt lantbrödsmjöl

Gör så här:

Gör så här:

Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37°. Finfördela jästen i en bunke. Häll degspadet över och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, salt, kryddor och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Ta upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och forma till två avlånga bröd. Lägg dem i smorda 1 1/2 liters formar. Låt jäsa 30 min under duk. Sätt ugnen på 250°. Täck formarna med dubbel aluminiumfolie. Det ska vara helt tätt. Grädda på nedersta falsen i 45 min. Ta av folien och flytta upp formarna. Grädda ytterligare 5 min tills det fått fin, mörk färg. Täck över med bakduk och låt bröden svalna i formarna.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem