Karlsbaderbullar
2 tim
Mellanmål
Går att frysa
•
Karlsbaderbullar bakas med mycket smör och ägg i degen. Vi har tvinnat degremsor och sedan ringlat dem till runda bullar. Det går även bra att fylla degen som till klassiska bullar. Och degen kan formas till den slags bulle du tycker om. Pensla de gräddade, ljumma bullarna med smör och doppa i socker, gärna blandat med nystött kardemumma. Fantastiskt goda och maffiga!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Topping:
Bullarna är godast nybakade. Men vill du frysa bullarna görs de innan de penslas och doppas i socker.
Energi:
239 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 30 g |
Fett: | 11 g |
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
3 dl | |
Strösocker
|
1 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
2 |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
ca 12 dl |
250 g |
Topping:
50 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Kardemummakärnor, stötta
|
1 msk |