Karlsbaderbullar
2 tim
Fika
Mellanmål
Frysbar
•
Karlsbaderbullar bakas med mycket smör och ägg i degen. Vi har tvinnat degremsor och sedan ringlat dem till runda bullar. Det går även bra att fylla degen som till klassiska bullar. Och degen kan formas till den slags bulle du tycker om. Pensla de gräddade, ljumma bullarna med smör och doppa i socker, gärna blandat med nystött kardemumma. Fantastiskt goda och maffiga!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
2 |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
ca 12 dl |
| 250 g |
Topping:
| 50 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Kardemummakärnor, stötta
|
1 msk |
Gör så här
Topping:
Markera receptet som tillagat
Bullarna är godast nybakade. Men vill du frysa bullarna görs de innan de penslas och doppas i socker.
Näringsvärden, per st
Energi:
261 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 6,1 % | 3,9 g |
| Fett: | 40,7 % | 12 g |
| Kolhydrater: | 53,2 % | 34,2 g |