Karlsbadersemlor

Karlsbadersemlor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(84 st)

Semlor gjorda på karlsbaderdeg. Använd rumstempererat smör, så blir degen lättare att få ihop.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

  • 1 ägg till pensling

Fyllning:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Mortla kardemumman. Smula jästen i en degbunke och tillsätt kall mjölk. Tillsätt övriga ingredienser utom smöret. Arbeta degen i maskin, ca 5 min. Klicka ner smöret och fortsätt arbeta degen ytterligare ca 5 min. Dela den i 16 lika stora delar och forma till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 1,5-2 tim. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna. Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Vispa mandelmassan med det urgröpta inkråmet från bullarna, späd ev med lite av grädden för en lösare konsistens. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller klicka på bullarna. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag