Karlsbadersemlor

Karlsbadersemlor

60+ min
Semlor gjorda på karlsbaderdeg. Använd rumstempererat smör, så blir degen lättare att få ihop.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karlsbader-semlor/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke och tillsätt kall mjölk. Tillsätt övriga ingredienser utom smöret. Arbeta degen i maskin, ca 5 min.
  • Klicka ner smöret och fortsätt arbeta degen ytterligare ca 5 min.
  • Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora delar och forma till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 1½-2 tim.
  • Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.
  • Skär av ett lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan och vispa med det urgröpta inkråmet från bullarna, späd ev med lite av grädden för en lösare konsistens.
  • Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och spritsa eller klicka på bullarna. Lägg på locket och pudra över florsocker.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Jäst
50 g
2½ dl
Vetemjöl, 1 liter
600 g
Ägg
2
Strösocker
1½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Bakpulver
1 msk
Salt
1 krm
200 g
Ägg till pensling
1
Fyllning:
Mandelmassa
200 g
3 dl
Florsocker
½ dl