Karins lätta kycklingpaté

Karins lätta kycklingpaté

Betyg

(23 st)

Impa med hemlagad paté! Karins är både lätt att laga och lätt i sitt innehåll.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 200 g kycklinglever
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Grovhacka kycklinglevern. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Stek lever och lök i smör i en stekpanna. Blanda färsen med salt, peppar, timjan, mjöl och ägg. Rör i lever, lök och crème fraiche. Häll smeten i en smord, avlång ugnssäker form, ca 1 1/2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim.

Tips:

2 msk konjak eller sherry i färsen är aldrig fel.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem