Karins lätta kycklingpaté
1 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
Frysbar
•
Impa med hemlagad paté! Karins är både lätt att laga och lätt i sitt innehåll.
Ingredienser
|
Kycklinglever
|
200 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Kycklingfärs
|
500 g |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Ägg
|
2 |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
2 msk konjak eller sherry i färsen är aldrig fel.
Näringsvärden, per bit
Energi:
83 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 51,3 % | 10,5 g |
| Fett: | 39,4 % | 3,7 g |
| Kolhydrater: | 9,3 % | 1,9 g |