Kardemummavåfflor med yoghurt och honung
Brunch
Dessert
Efterrätt
•
Våfflor för dig som älskar kardemumma, nötter och honung. Detta recept funkar även att bjuda på till brunch eller dessert.
Ingredienser
| 75 g | |
|
Siktat dinkelmjöl
|
4 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
1 msk |
|
Malen kardemumma
|
1 msk |
| 2 dl | |
| 250 g | |
|
Ägg
|
4 |
Tillbehör:
| 2 dl | |
|
Flytande honung
|
4 tsk |
|
Nötter, t ex valnötter
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
295 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 14 % | 10,2 g |
| Fett: | 54,9 % | 18,3 g |
| Kolhydrater: | 31,1 % | 22,6 g |