Kardemummakryddad mudcake med vispgrädde

Kardemummakryddad mudcake med vispgrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

Chokladig och underbar kladdkaka serverad med vispad grädde. Denna mudcake skall vila i kylskåpet en stund, så den passar perfekt när man vill förbereda efterrätten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk krossade kardemummakärnor

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör- och chokladblandningen. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt stå i kyl minst 30 min innan servering. Vispa grädden och servera till kakan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem