Kardemummakryddad mudcake med vispgrädde

45 min
Arbetstid: 15 min
Fika
Frysbar
Kardemummakryddad mudcake med vispgrädde

Chokladig och underbar kladdkaka serverad med vispad grädde. Denna mudcake skall vila i kylskåpet en stund, så den passar perfekt när man vill förbereda efterrätten.

Ingredienser

200 g
Mörk choklad
100 g
Ljus choklad
100 g
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk
Krossade kardemummakärnor
2 tsk

Till servering:

2½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med smör- och chokladblandningen.
  • Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt stå i kyl minst 30 min innan servering.
  • Vispa grädden och servera till kakan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

505 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5,2 % 6,5 g
Fett: 62,2 % 35,5 g
Kolhydrater: 32,6 % 40,6 g
https://www.arla.se/recept/kardemummakryddad-mudcake-med-jordgubbsgradde/