Kardemummakaka
1 tim 25 min
•
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
En saftig kaka med mycket kardemummasmak så som mormor eller farmor bakar den. Toppad med flagad mandel får kardemummakakan en ännu mer traditionell känsla. Så fantastiskt god med ett glas mjölk till!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Kardemummakaka:
| 150 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
|
Kardemummakärnor, stötta
|
1 msk |
| ½ dl | |
|
Mandelspån
|
½ dl |
Gör så här
Kardemummakaka:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
289 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 5,8 % | 4,1 g |
| Fett: | 48,6 % | 15,9 g |
| Kolhydrater: | 45,6 % | 32,5 g |