Kardemummabullar

Kardemummabullar

60+ min Mellanmål
Få dofter slår doften av nystött kardemumma. Har du ingen mortel kan du krossa kardemummakärnorna med kavel eller lägga dem mellan två skärbrädor och trycka till - allt för att få ut mest smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till fingervärme ca 37°.
  • Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rör ihop fyllningen.
  • Arbeta degen på lätt mjölat bakbord.
  • Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra.
  • Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Rulla ihop remsorna löst. Lägg dem i bullformar på plåtar.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Blanda ihop socker och kardemumma.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över sockerblandningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min.
  • Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Tips:
Energi:

200 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Salt
½ tsk
Strösocker
1½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
150 g
Vetemjöl
ca 14 dl
Ägg
1
Fyllning:
200 g
Strösocker
1½ dl
Malen kardemumma
2½ msk
Garnering:
Strösocker
½ dl
Stötta kardemummakärnor
1½ msk
Uppvispat ägg
1