Kardemummabullar

Kardemummabullar

60+ min Mellanmål
Lämplig för frysning
Få dofter slår doften av nystött kardemumma. Har du ingen mortel kan du krossa kardemummakärnorna med kavel eller lägga dem mellan två skärbrädor och trycka till - allt för att få ut mest smak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kardemummabullar/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till fingervärme ca 37°.
  • Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma, smör, ägg och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Rör ihop fyllningen.
  • Arbeta degen på lätt mjölat bakbord.
  • Dela degen i två delar och kavla ut till rektanglar, ca 30x45 cm. Bred ut fyllningen på rektanglarna. Vik långsidorna mot varandra.
  • Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Rulla ihop remsorna löst. Lägg dem i bullformar på plåtar.
  • Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
  • Blanda ihop socker och kardemumma.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över sockerblandningen.
  • Grädda i mitten av ugnen 8 – 10 min.
  • Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

200 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
Salt
½ tsk
Strösocker
1½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
150 g
Vetemjöl
ca 14 dl
Ägg
1
Fyllning:
200 g
Strösocker
1½ dl
Malen kardemumma
2½ msk
Garnering:
Strösocker
½ dl
Stötta kardemummakärnor
1½ msk
Uppvispat ägg
1