Kardemummabullar
1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
•
Få dofter slår doften av nystött kardemumma. Har du ingen mortel kan du krossa kardemummakärnorna med kavel eller lägga dem mellan två skärbrädor och trycka till - allt för att få ut mest smak!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
200 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 9 g |
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
5 dl | |
Salt
|
½ tsk |
Strösocker
|
1½ dl |
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
150 g | |
Vetemjöl
|
ca 14 dl |
Ägg
|
1 |
Fyllning:
200 g | |
Strösocker
|
1½ dl |
Malen kardemumma
|
2½ msk |
Garnering:
Strösocker
|
½ dl |
---|---|
Stötta kardemummakärnor
|
1½ msk |
Uppvispat ägg
|
1 |