Kardemummaäpplen à la wok

20 min Efterrätt
Kardemummaäpplen à la wok

Visst kan man woka frukt! Syrliga, fasta äpplen passar bäst till denna spännande efterrätt med smak av kardemumma.

Ingredienser

Röda äpplen
700 g
2 msk
Pressad citron
2 msk
Vatten
¾ dl
Ljus sirap
2 msk
Nystötta kardemummakärnor
1 tsk

Gör så här

  • Skölj, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  • Hetta upp smöret i en wok eller stor stekpanna. När smöret är gyllenbrunt läggs äppelbitarna i och wokas i 2–3 min.
  • Häll över citronsaft, vatten och sirap. Låt puttra ca 3 min. Krydda med stött kardemumma.
  • Servera dem ljumma med kvarg.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

230 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/kardemummaapplen-a-la-wok/