Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Betyg

(197 st)

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 päron
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ msk pressad citronsaft

Vaniljkräm:

  • 2 smulade havrekakor
  • färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa smetana, vaniljfrön och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Smält sockret blandat med citronsaft i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och låt koka 2-3 min. Låt svalna. Varva vaniljkräm, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.

Tips:

Vaniljstång går att byta ut mot 0,5 krm vaniljpulver för 4 port.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem