Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(197 st)

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 päron
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ msk pressad citronsaft

Vaniljkräm:

  • 2 smulade havrekakor
  • färsk mynta

Gör så här:

Gör så här:

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa smetana, vaniljfrön och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Smält sockret blandat med citronsaft i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och låt koka 2-3 min. Låt svalna. Varva vaniljkräm, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.

Tips:

Vaniljstång går att byta ut mot 0,5 krm vaniljpulver för 4 port.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 28 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem