Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron med vaniljkräm

30 min Efterrätt
Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karamelliserade-paron-med-vaniljkram/

Gör så här

  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa smetana, vaniljfrön och florsocker fluffigt. Låt stå i kyl.
  • Skala, kärna ur och skär päronen i bitar.
  • Smält sockret blandat med citronsaft i en kastrull tills det blir gyllenbrunt. Lägg i päronen och låt koka 2-3 min. Låt svalna.
  • Varva vaniljkräm, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.
Klart!

Vaniljstång går att byta ut mot 0,5 krm vaniljpulver för 4 port.

Energi:

360 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Päron
2
Strösocker
¾ dl
Pressad citronsaft
1½ msk
Vaniljkräm:
2 dl
Vaniljstång
½
Florsocker
1 msk
Smulade havrekakor
2
Färsk mynta