Fransk päronpaj

Fransk päronpaj

Betyg

(79 st)

Voila! Mandelmassan gör päronpajen extra ljuvlig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 435 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem