Fransk päronpaj

Fransk päronpaj

60+ min Efterrätt
Voila! Mandelmassan gör päronpajen extra ljuvlig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fransk-paronpaj/

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen.
  • Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 27 g

Ingredienser

125 g
Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2 msk
Vatten
2 msk
Fyllning:
Päron
3
2 msk
Ägg
3
Strösocker
1 dl
1½ dl
Riven mandelmassa
100 g
1 dl