Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Karamelliserad smördeg och vinägersirap
Karamelliserad smördeg och vinägersirap
30 min
•
Se kommentarer
Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.
Andra liknande recept
15 min
Brända mandlar
(777)
Budget
Klassisk gubbröra
(23)
60+ min
Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd
(5)
Löjromstoast
(24)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(26)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Skär smördegen i remsor, ca 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min.
Ta ut plåten och sätt ugnen på grill.
Pudra florsocker jämnt över smördegen. Grilla (karamellisera) högt upp i ugnen 1 min.
Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
205 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
36 g
Fett:
6 g
Ingredienser
Smördeg
1 skiva
Florsocker
3 msk
Äppelcidervinäger
½ dl
Strösocker
1 dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Andra liknande recept
15 min
Brända mandlar
(777)
Budget
Klassisk gubbröra
(23)
60+ min
Små frestelser med lagrad ost och knäckebröd
(5)
Löjromstoast
(24)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(26)
30 min
Krustader med syrlig laxröra och getostkräm med parmaskinka och hjortron
(5)
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(219)
1 tim
Petits-choux med löjrom och hummer
(58)
60+ min
Saffransbiscotti
(564)
15 min
Krustader med avokado, räkor och pepparrot
(199)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum