Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Karamelliserad smördeg och vinägersirap

30 min
Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karamelliserad-smordeg-och-vinagersirap/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skär smördegen i remsor, ca 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min.
  • Ta ut plåten och sätt ugnen på grill.
  • Pudra florsocker jämnt över smördegen. Grilla (karamellisera) högt upp i ugnen 1 min.
  • Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.
Klart!
Energi:

205 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Smördeg
1 skiva
Florsocker
3 msk
Äppelcidervinäger
½ dl
Strösocker
1 dl
Hackad färsk timjan
2 msk