Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Karamelliserad smördeg och vinägersirap
Karamelliserad smördeg och vinägersirap
30 min
•
Kommentarer
Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(70)
2 tim
Piroger
(90)
15 min
Brända mandlar
(899)
Budget
30 min
Halloweenpizza med mozzarella
(13)
20 min
Crostini med kronärtskockskräm och räkor
(73)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
Skär smördegen i remsor, ca 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min.
Ta ut plåten och sätt ugnen på grill.
Pudra florsocker jämnt över smördegen. Grilla (karamellisera) högt upp i ugnen 1 min.
Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.
Klart!
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
205 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
36 g
Fett:
6 g
Ingredienser
Smördeg
1 skiva
Florsocker
3 msk
Äppelcidervinäger
½ dl
Strösocker
1 dl
Hackad färsk timjan
2 msk
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(70)
2 tim
Piroger
(90)
15 min
Brända mandlar
(899)
Budget
30 min
Halloweenpizza med mozzarella
(13)
20 min
Crostini med kronärtskockskräm och räkor
(73)
Budget
1 tim 30 min
Blinier
(18)
2 tim 40 min
Ceviche med mango och koriander
(38)
Petit choux
(313)
15 min
Löjromschips
(6)
30 min
Pizzabullar
(171)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum