Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 skiva smördeg
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smördegen i remsor, ca 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min. Ta ut plåten och sätt ugnen på grill. Pudra florsocker jämnt över smördegen. Grilla (karamellisera) högt upp i ugnen 1 min. Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem