Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Karamelliserad smördeg och vinägersirap

Betyg

(4 st)

Ett enkelt och annorlunda tillbehör till ost eller som tilltugg till drinken. Lite sött av karamellisering och lite syrligt av vinägersirap som hälls på precis innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 skiva smördeg
  • 3 msk florsocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skär smördegen i remsor, ca 2x10 cm. Lägg dem på en plåt mellan bakplåtspapper och lägg en plåt ovanpå. Baka i mitten av ugnen 15 min. Ta ut plåten och sätt ugnen på grill. Pudra florsocker jämnt över smördegen. Grilla (karamellisera) högt upp i ugnen 1 min. Koka ihop vinäger och socker till en sirap, låt svalna. Ringla sirapen över smördegen och strö över timjan.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem