Karamelliserad saffransgröt

Karamelliserad saffransgröt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Med en liten brännare ger du gröten en snygg och god yta.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 750 g färdigkokt risgrynsgröt
  • ½ vaniljstång
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl skållad, skalad mandel
  • salt

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda kall gröt, saffran, socker och vaniljfrön och fördela i portionsformar. Strö över råsocker och karamellisera med en brännare eller högt upp i ugnen under grill ca 1 min. Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i lite salt. Grovhacka mandlarna och strö över saffransgröten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 160 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 6 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag