Karamelliserad saffransgröt

20 min Buffé Efterrätt
Karamelliserad saffransgröt

Med en liten brännare ger du gröten en snygg och god yta.

Ingredienser

Färdigkokt risgrynsgröt
750 g
Vaniljstång
½
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Strösocker
4 msk
Rårörsocker
1 dl
Skållad, skalad mandel
1 dl
Salt

Gör så här

  • Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda kall gröt, saffran, strösocker och vaniljfrön. Fördela det i portionsformar.
  • Strö över råsocker och karamellisera ytan med en brännare eller högt upp i ugnen under grill ca 1 min.
  • Rosta mandlarna i en torr och varm stekpanna. Vänd dem i lite salt. Grovhacka mandlarna och strö över saffransgröten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

160 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 6 g
https://www.arla.se/recept/karamelliserad-saffransgrot/