Karamelliserad chokladmousse med havrekrisp

Karamelliserad chokladmousse med havrekrisp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

Ljuvlig och knaprig chokladmousse som är perfekt att förbereda. Bara att skeda upp i glasen strax innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Havrekrisp:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med havrekrisp. Sätt ugnen på 175°. Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, rör om några gånger under tiden. Låt kallna. Smält sockret i en liten stekpanna eller kastrull tills det blir gyllenbrunt. Koka upp 1 dl av grädden och vispa ner den i sockret under fortsatt värmning. Låt kallna i kyl. Vispa resten av grädden och kakao till ett löst skum. Blanda med sockergrädden och fortsätt vispa till en jämn mousse. Varva havrekrisp och mousse i glas och servera genast

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem