Karamelliserad chokladmousse med havrekrisp

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Dessert
Karamelliserad chokladmousse med havrekrisp

Ljuvlig och knaprig chokladmousse som är perfekt att förbereda. Bara att skeda upp i glasen strax innan servering.

Ingredienser

2½ dl
Strösocker
3 msk
Kakao
2 tsk

Havrekrisp:

50 g
Vetemjöl
½ dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
1 dl

Gör så här

  • Börja med havrekrisp. Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min, rör om några gånger under tiden. Låt kallna.
  • Smält sockret i en liten stekpanna eller kastrull tills det blir gyllenbrunt. Koka upp 1 dl av grädden och vispa ner den i sockret under fortsatt värmning. Låt kallna i kyl ca 1 tim.
  • Vispa resten av grädden och kakao till ett löst skum. Blanda med sockergrädden och fortsätt vispa till en jämn mousse.
  • Varva havrekrisp och mousse i glas och servera genast.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

494 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,3 g
Protein: 2,6 % 3,2 g
Fett: 60,3 % 33,7 g
Kolhydrater: 37,1 % 45,1 g
https://www.arla.se/recept/karamelliserad-chokladmousse-med-havrekrisp/