Kantarellsmörgås med rädissallad

Kantarellsmörgås med rädissallad

30 min
De första kantarellerna brukar vara godast att äta som de är, på en smörgås. Här i gott sällskap av en krispig sallad med rädisor och kummin.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill 225°.
  • Rensa svampen.
  • Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör.
  • Tillsätt svampen och stek ca 5 min. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Rosta bröden och lägg dem på en plåt. Lägg på svampen och strö över osten.
  • Gratinera tills osten börjar få färg, ca 3 min. Strö över gräslök.
  • Skiva rädisorna. Stöt kumminfröna lätt i en mortel och blanda med saltet. Toppa rädisorna med kumminsaltet och olivoljan vid servering.
Klart!
Energi:

360 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Kantareller
300 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
2 msk
1½ dl
Surdegsbröd
4 skivor
1 dl
Salt och peppar
Rädissallad:
Rädisor
12
Tsk kumminfrö
1
Flingsalt
½ tsk
Olivolja
2 tsk