Kantarellsmörgås med rädissallad

Kantarellsmörgås med rädissallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

De första kantarellerna brukar vara godast att ät som de är, på en smörgås. Här i gott sällskap av en krispig sallad med rädisor och kummin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rädissallad:

  • 12 rädisor
  • 1 tsk kumminfrö
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 tsk olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill 225°. Rensa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt svampen och stek ca 5 min. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta bröden och lägg dem på en plåt. Lägg på svampen och strö över osten. Gratinera tills osten börjar få färg, ca 3 min. Strö över gräslök. Skiva rädisorna. Stöt kumminfröna lätt i en mortel och blanda med saltet. Toppa rädisorna med kumminsaltet och olivoljan vid servering.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem