
Kantarellsmörgås med rädissallad
De första kantarellerna brukar vara godast att ät som de är, på en smörgås. Här i gott sällskap av en krispig sallad med rädisor och kummin.
Ingredienser
Antal portioner
- 300 g kantareller
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
-
2 msk Arla® Svenskt Smör
-
1½ dl Arla Köket® vispgrädde
- 4 skivor surdegsbröd
-
1 dl riven Arla Präst®
- salt och peppar
Rädissallad:
- 12 rädisor
- 1 tsk kumminfrö
- ½ tsk flingsalt
- 2 tsk olivolja
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på grill 225°. Rensa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt svampen och stek ca 5 min. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta bröden och lägg dem på en plåt. Lägg på svampen och strö över osten. Gratinera tills osten börjar få färg, ca 3 min. Strö över gräslök. Skiva rädisorna. Stöt kumminfröna lätt i en mortel och blanda med saltet. Toppa rädisorna med kumminsaltet och olivoljan vid servering.
Näringsvärden, per st
- Energi: 360 kcal
- Protein: 7 g
- Kolhydrater: 20 g
- Fett: 27 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut