Kantarellsmörgås med rädissallad
30 min
•
De första kantarellerna brukar vara godast att äta som de är, på en smörgås. Här i gott sällskap av en krispig sallad med rädisor och kummin.
Ingredienser
|
Kantareller
|
300 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
| 1½ dl | |
|
Surdegsbröd
|
4 skivor |
| 1 dl | |
|
Salt och peppar
|
Rädissallad:
|
Rädisor
|
12 |
|---|---|
|
Tsk kumminfrö
|
1 |
|
Flingsalt
|
½ tsk |
|
Olivolja
|
2 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
416 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 9,4 % | 9,6 g |
| Fett: | 55,7 % | 26,2 g |
| Kolhydrater: | 34,9 % | 35,7 g |