Kantarellsås

20 min
Kantarellsås

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.

Ingredienser

Färska kantareller
1 liter
2 msk
Vetemjöl
2 msk
Vatten
2 dl
2 dl
Svampfond
1½ msk
Salt och peppar
Portvin
ev 1 msk

Gör så här

  • Rensa svampen och dela den ev i mindre bitar.
  • Lägg svampen i en stekpanna eller kastrull och låt det mesta av vätskan koka in.
  • Tillsätt smöret och fräs svampen 3-4 min. Strö över mjölet och rör om.
  • Tillsätt vatten, grädde och fond under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaka av med salt, peppar och ev portvin.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

222 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 2 g
Protein: 4,2 % 2,3 g
Fett: 84,5 % 21,2 g
Kolhydrater: 9,7 % 5,3 g
https://www.arla.se/recept/kantarellsas/