Kantarellsås
20 min
•

Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.
Ingredienser
Färska kantareller
|
1 liter |
---|---|
2 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
Vatten
|
2 dl |
2 dl | |
Svampfond
|
1½ msk |
Salt och peppar
|
|
Portvin
|
ev 1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
222 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 4,2 % | 2,3 g |
Fett: | 84,5 % | 21,2 g |
Kolhydrater: | 9,7 % | 5,3 g |

