Kantarellsås
20 min
•
Arbetstid: 10 min
Tillbehör
•
Kantarellsås smakar ljuvligt till nötkött, vilt eller kyckling. Den godaste kantarellsåsen görs på färska kantareller, men torkade eller konserverade funkar också bra.
Ingredienser
|
Färska kantareller
|
1 liter |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Vatten
|
2 dl |
| 2 dl | |
|
Svampfond
|
1½ msk |
|
Salt och peppar
|
|
|
Portvin
|
ev 1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
222 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 4,2 % | 2,3 g |
| Fett: | 84,5 % | 21,2 g |
| Kolhydrater: | 9,7 % | 5,3 g |