Kantarellpasta

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Kantarellpasta

Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!

Ingredienser

Schalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
½
Färska kantareller
ca 300 g
Pasta, gärna fullkorn
360 g
25 g
Torrt vitt vin
1½ dl
3 dl
Svampbuljong
1 tärning
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad
1 kruka
Parmesanost, nyriven
2 dl

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin. Ansa och dela svampen i mindre bitar.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp en stekpanna och fräs svmpen tills vätskan kokat in. Tillsätt smör, lök, vitlök och chili. Stek ytterligare 3-4 min.
  • Tillsätt vin och låt det koka in. Häll på grädden och smula ner buljongen. Koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt lite pastavatten till svampen och blanda ner pastan. Strö över persilja och parmesan. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

773 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,6 g
Protein: 11,5 % 21,8 g
Fett: 48,5 % 42,4 g
Kolhydrater: 36,7 % 69,9 g
https://www.arla.se/recept/kantarellpasta/