Kantarellpasta
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färsk röd chili
|
½ |
Färska kantareller
|
ca 300 g |
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
25 g | |
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
3 dl | |
Svampbuljong
|
1 tärning |
Salt och svartpeppar
|
Färsk persilja, hackad
|
1 kruka |
---|---|
Parmesanost, nyriven
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
773 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,6 g |
Protein: | 11,5 % | 21,8 g |
Fett: | 48,5 % | 42,4 g |
Kolhydrater: | 36,7 % | 69,9 g |

