Kantarellpasta
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Har du haft lyckan att hitta kantareller eller fanns det kanske att köpa i din butik? Hur du än fick tag på skogens guld passar de utmärkt i en gräddig pasta med vitt vin, vitlök, grädde, chili och persilja. Lite färskriven parmesan på toppen, sen är det bara att servera!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Schalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Färska kantareller
|
ca 300 g |
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
| 25 g | |
|
Torrt vitt vin
|
1½ dl |
| 3 dl | |
|
Svampbuljong
|
1 tärning |
|
Salt och svartpeppar
|
|
Färsk persilja, hackad
|
1 kruka |
|---|---|
|
Parmesanost, nyriven
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
773 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g |
| Protein: | 11,5 % | 21,8 g |
| Fett: | 48,5 % | 42,4 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 69,9 g |