Kanelsnurror

Kanelsnurror

1 tim 30 min
Mellanmål
Går att frysa
Inget går upp emot nybakade kanelsnurror och ett glas kall mjölk. Vårt recept innehåller riktigt smör och mjölk vilket resulterar i goda och saftiga bullar!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelsnurror/

Gör så här

  • Skär smöret i tunna skivor och lägg i en degbunke. Tillsätt 7 dl av mjölet (spara ½ dl till utbakningen), socker, salt och smulad jäst.
  • Värm mjölken till max 37° och rör ner i degbunken. Arbeta degen blank och smidig, 5-10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Rör ihop fyllningen.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan.
  • Skär i 20 bitar och ställ med snittytan upp i pappersformar. Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Klart!
Energi:

173 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 7 g

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
7½ dl
Strösocker
½ dl
Salt
2 krm
Jäst
25 g
2½ dl
Fyllning:
75 g
Strösocker
2½ msk
Malen kanel
1½ msk
Vaniljsocker
1 tsk
Garnering:
Uppvispat ägg
1
Pärlsocker