Kanelpaj

45 min Buffé Dessert Efterrätt
Frysbar
Kanelpaj

Kryddiga desserter är populära i Sydafrika. Kanelpajen är ljuvlig med en kopp rooibos-te.

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
½ tsk
Strösocker
½ dl

Fyllning:

2 dl
Strösocker
2 msk
Malen kanel
2 tsk
Vetemjöl
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  • Låt svalna och servera pajen kall.
Klart!
https://www.arla.se/recept/kanelpaj/