Kanelkäppar

1 tim Fika
Frysbar
Kanelkäppar

Enkla, fjäderlätta och försvinnande goda. Lika söta till kaffet som i granen.

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
2 msk
Vetemjöl
5 dl

Garnering:

Strösocker
½ dl
Malen kanel
½ msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvisp till en smulig massa. Tryck ihop till en deg på mjölad bänk.
  • Rulla till två tjocka rullar. Låt vila i kyl ca 20 min.
  • Skär varje rulle i 12 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne och böj till en käpp.
  • Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakorna svalna något på plåten.
  • Vänd dem i socker blandat med kanel.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

115 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,5 g
Protein: 3,9 % 1,1 g
Fett: 54,5 % 7,1 g
Kolhydrater: 41,6 % 11,8 g
https://www.arla.se/recept/kanelkappar/