Kanelkakor med blåmögelost
Budget Nytt

Kanelkakor med blåmögelost

Förrätt Efterrätt
Upplev den överraskande och läckra kombinationen av kanelkakor och blåmögelost. Du får en blandning av sött och salt i varje oemotståndlig tugga med krispiga kakor, krämig ost, sega tranbär och knapriga pekannötter. Perfekt att servera som ett komplement till ostbrickan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelkakor-med-blamogelost/

Gör så här

  • Värm ugnen till 180°.
  • Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Tillsätt strösocker och rårörsocker. Vispa med elvisp tills det är ljust och luftigt.
  • Rör försiktigt ner ägget.
  • Blanda mjöl, havregryn, kanel, bakpulver och salt. Vänd ner i bunken och arbeta till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till en rulle. Skär i 30 bitar och rulla till små bollar.
  • Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna så de blir platta.
  • Grädda kanelkakorna mitt i ugnen 10–15 min, tills de är gyllenbruna.
  • Låt svalna på galler.
  • Skär osten i bitar. Lägg en bit ost på varje kanelkaka. Toppa med tranbär, nötter och citronmeliss.
Klart!
Energi:

101 kcal

Fiber: 0,5 g
Protein: 1,5 g
Kolhydrater: 9,6 g
Fett: 6,4 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Rårörsocker
1 dl
Ägg
1
Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Topping:
150 g
Torkade tranbär
50 g
Pekannötter
50 g
Citronmeliss