Gorgonzolasås

Gorgonzolasås

10 min
Gorgonzolasås med svamp och grädde passar utmärkt att servera till en bit kött, lax eller stekt kyckling. Den är även god att blanda med nykokt pasta. Vi smaksätter denna gorgonzolasås med vitlök och färsk oregano.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Putsa och skär svampen i tunna klyftor. Fräs lök, vitlök och svamp i smör på hög medelvärme 4-5 min.
  • Tillsätt grädde och låt sjuda 1-2 min. Smula ner osten och låt den smälta. Låt gorgonzolasåsen sjuda under omrörning till önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Rör ner hackad oregano eller persilja och servera din gorgonzolasås.
Klart!
Energi:

251 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Champinjoner
100 g
1 msk
2½ dl
Falbygdens® Gorgonzola
140 g
Salt och svartpeppar
Färsk oregano eller persilja