Kanelkakor

25 min Fika
Frysbar
Kanelkakor

Dessa kanelkakor är små, spröda och härligt doftande av kanel – en riktig klassiker till kaffet eller som något gott efter maten. Kombinationen av rårörsocker, havregryn och smör ger kakorna en ljuvligt knäckig yta och mjuk insida. Enkla att baka, svåra att motstå!

Nytt

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Rårörsocker
1 dl
Ägg
1
Vetemjöl
2 dl
Havregryn
1 dl
Malen kanel
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Värm ugnen till 180° eller 160° varmluft.
  • Skär smöret i bitar och lägg i en bunke. Tillsätt strösocker och rårörsocker och vispa med elvisp tills det är ljust och luftigt.
  • Rör ner ägget.
  • Blanda vetemjöl, havregryn, kanel, bakpulver och salt i en separat skål.
  • Vänd ner mjölblandningen i smörsmeten och arbeta ihop till en smidig deg.
  • Rulla ut degen till en lång rulle och skär i 30 bitar. Forma till små bollar och lägg på två plåtar med bakplåtspapper.
  • Tryck till kakorna lätt så de blir platta.
  • Grädda mitt i ugnen i 10–15 min, tills kakorna är gyllenbruna.
  • Låt kanelkakorna svalna på galler.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

68 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,3 g
Protein: 4,2 % 0,7 g
Fett: 40 % 3,1 g
Kolhydrater: 55,8 % 9,4 g
https://www.arla.se/recept/kanelkakor/