Kanelbulletårta
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
•
Kanelbulle i form av en tårta, ja varför inte! När bullen bakas i tårtformen stannar allt gott smör kvar och gör bullen härligt saftig. Vi ringlar på en glasyr och dekorerar den med torkade äppelskivor, färska björnbär, nötter och ätliga blommor. En härlig variant på tårta!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
| 100 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Vetemjöl
|
ca 7½ dl |
Fyllning:
| 100 g | |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Malen kanel
|
1½ msk |
|
Uppvispat ägg, till pensling
|
1 |
|---|
Glasyr:
|
Florsocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
2 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Garnering:
|
Björnbär
|
ca 100 g |
|---|---|
|
Pistagenötter
|
1 dl |
|
Ätbara blommor
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
4595 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 32,1 g |
| Protein: | 6,3 % | 71,7 g |
| Fett: | 42,5 % | 220,6 g |
| Kolhydrater: | 51,2 % | 579,2 g |