Kanelbulletårta
1 tim 30 min
Buffé
Efterrätt
•
&format=webp)
Kanelbulle i form av en tårta, ja varför inte! När bullen bakas i tårtformen stannar allt gott smör kvar och gör bullen härligt saftig. Vi ringlar på en glasyr och dekorerar den med torkade äppelskivor, färska björnbär, nötter och ätliga blommor. En härlig variant på tårta!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
2½ dl | |
100 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Vetemjöl
|
ca 7½ dl |
Fyllning:
100 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Malen kanel
|
1½ msk |
Uppvispat ägg, till pensling
|
1 |
---|
Glasyr:
Florsocker
|
2 dl |
---|---|
Vatten
|
2 msk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Garnering:
Björnbär
|
ca 100 g |
---|---|
Pistagenötter
|
1 dl |
Ätbara blommor
|
1 |
Gör så här

