Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad

Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Bjud köttbullarna ljumma på ett fat med den krispiga primörsalladen. Grönsakerna kan varieras utifrån tillgång och säsong.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Primörsallad

Gör så här

Gör så här

Blanda grädde och ströbröd i en bunke. Låt stå ca 5 min. Hacka hälften av basilikan och plocka bladen från resten. Blanda ner färs, ägg, citronskal, 1 dl riven ost och den hackade basilikan i bunken. Rör till en jämn smet. Forma till små köttbullar. Stek dem runtom i smör-&rapsolja ca 5 min. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skiva rädisorna tunt och skär sockerärterna i skivor. Blanda dem med rucola och basilikablad på ett fat. Lägg på köttbullarna. Toppa med pinjenötter och riven ost. Servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa: