Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad

Kalvfärsbullar med citron och ost på primörsallad

Betyg

(11 st)

Bjud köttbullarna ljumma på ett fat med den krispiga primörsalladen. Grönsakerna kan varieras utifrån tillgång och säsong.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Primörsallad

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde och ströbröd i en bunke. Låt stå ca 5 min. Hacka hälften av basilikan och plocka bladen från resten. Blanda ner färs, ägg, citronskal, 1 dl riven ost och den hackade basilikan i bunken. Rör till en jämn smet. Forma till små köttbullar. Stek dem runtom i smör-&rapsolja ca 5 min. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skiva rädisorna tunt och skär sockerärterna i skivor. Blanda dem med rucola och basilikablad på ett fat. Lägg på köttbullarna. Toppa med pinjenötter och riven ost. Servera med crème fraiche.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 705 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 37 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem