Kalvdans
1 tim 30 min
Mellanmål
•
Kalvdans är en riktig klassiker som traditionellt görs på råmjölk. Till denna kalvdans, smaksatt med kardemumma och vanilj, behöver du lantmjölk, torrmjölk och ägg. Kalvdansen tillagas i vattenbad i ugnen och serveras gärna med lättvispad grädde och sylt. Lika god att äta ljummen som kall.
Ingredienser
|
Ägg
|
2 |
|---|---|
| 6 dl | |
|
Mjölkpulver, 1%
|
2½ dl |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Vaniljpulver
|
2 krm |
|
Salt
|
1 krm |
Till servering:
| 3 dl | |
|
Hallonsylt eller färska bär
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
673 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,4 g |
| Protein: | 12,8 % | 21,2 g |
| Fett: | 52,3 % | 39,8 g |
| Kolhydrater: | 34,9 % | 57,8 g |