Kalljäst ostbröd

Kalljäst ostbröd

10 tim
Går att frysa
Lagrad ost gör detta bröd fantastiskt gott att äta och allra godast är det nygräddat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalljast-ostbrod/

Gör så här

  • Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig i köksmaskin ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen jäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk, dela och forma till 2 limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.
Klart!
Energi:

1810 kcal

Protein: 74 g
Kolhydrater: 256 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Kallt vatten
5 dl
Jäst
25 g
Dinkelmjöl
800 g
Salt
1 msk
200 g