Kalljäst ostbröd

Kalljäst ostbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

60+ min

Lagrad ost gör detta bröd fantastiskt gott att äta och allra godast är det nygräddat.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig i köksmaskin ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen jäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
  2. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk, dela och forma till 2 limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
  3. Sätt ugnen på 250°.
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.

Näringsvärden, per bröd

  • Energi: 1810 kcal
  • Protein: 74 g
  • Kolhydrater: 256 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Andra goda förslag