Kalljäst ostbröd

Kalljäst ostbröd

60+ min
Lämplig för frysning
Lagrad ost gör detta bröd fantastiskt gott att äta och allra godast är det nygräddat.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalljast-ostbrod/

Gör så här

  • Blanda vatten, jäst, mjöl och salt. Arbeta degen smidig i köksmaskin ca 10 min. Tärna osten och tillsätt den. Låt degen jäsa i kyl över natten, minst 8 tim.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk, dela och forma till 2 limpor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på ovansidan och låt jäsa ca 1 tim.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Grädda bröden i nedre delen av ugnen 5 min, kasta in 2-3 msk vatten i botten av ugnen så att det blir lite ånga. Sänk värmen till 200º och grädda ytterligare 25-30 min.
Klart!
Energi:

1810 kcal

Protein: 74 g
Kolhydrater: 256 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Kallt vatten
5 dl
Jäst
25 g
Dinkelmjöl
800 g
Salt
1 msk
200 g