Kalkon med örter

Kalkon med örter

Betyg

(29 st)

Kalkon är lätt att variera och enkelt att tillaga! Här serverar vi kalkon i ett recept tillsammans med örtig crème fraiche - både gott och nyttigt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär en längsgående ficka i filén. Fyll fickan med 1 1/2 msk crème fraiche. Fäst ev med tandpetare. Bryn filéerna försiktigt runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en smord ugnssäker form och pensla med 1 msk crème fraiche. Häll buljongen i formen vid sidan av filéerna och stek i mitten av ugnen 25-30 min till 70° innertemperatur. Lyft upp filéerna. Vispa ner resterande crème fraiche i stekskyn. Skär filéerna i skivor och servera med ris, blandad sallad och skysås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem