Kalkon med frukter

Kalkon med frukter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(100 st)

Gör det lätt! Använd kalkonfiléer i stället för hel fågel.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 800 g kalkonfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 250 g smålök
  • 3 äpplen
  • 100 g katrinplommon
  • 3 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 dl vitt vin
  • ev 2 msk calvados eller konjak
  • ½ dl hackad färsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl valnötter
  • 650 g klyftpotatis

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Bryn kalkonen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70° för filé och 80° för lår. Tillaga potatisen i mitten av ugnen enligt anvisning på förpackningen. Skala och dela löken. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs äpplena och lägg i grytan. Lägg i katrinplommonen och häll på grädde, kycklingfond, soja, vin och calvados. Krydda med timjan och peppar. Låt koka ca 5 min. Lägg i valnötterna. Ta ut kalkonen och skär i skivor. Lägg på kvistar av färsk timjan. Servera med fruktröran/såsen och ugnsstekta potatisklyftor.

Tips:

Den färska timjan kan även bytas ut mot 1 tsk torkad och kalkonfilén kan bytas ut mot urbenat kalkonlår.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 580 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem