Gräddsås till kalkon

30 min
Gräddsås till kalkon

Äkta gräddsås gjord på vispgrädde, buljong och steksky från kalkon och smaksatt med vitlök lagerblad och timjan. Nästintill ett måste till ugnsstekt kalkon.

Ingredienser

Hönsbuljong
7½ dl
Lagerblad
1
Grovhackad vitlöksklyftor
3
Torkad timjan
1 tsk
3 dl
50 g
Vetemjöl
2 msk
Pressad citronsaft
1½ msk
Japansk soja
1 msk

Gör så här

  • Koka ihop buljong, lagerblad, vitlök och timjan ca 15 min.
  • Häll på grädde och ev sky från stekt kalkon.
  • Rör ihop smör och mjöl, vispa ner det i såsen. Låt såsen koka ca 10 min.
  • Sila såsen och tillsätt citronsaft och soja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

200 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/graddsas-till-kalkon/