Gräddsås till kalkon

Gräddsås till kalkon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Äkta gräddsås gjord på vispgrädde, buljong och steksky från kalkon och smaksatt med vitlök lagerblad och timjan. Nästintill ett måste till ugnsstekt kalkon.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Koka ihop buljong, kalkonens ryggrad, lagerblad, vitlök och timjan ca 15 min. Häll på grädde och skyn från långpannan med kalkonen. Rör ihop smör och mjöl, vispa ner det i såsen. Låt såsen koka ca 10 min. Sila såsen och tillsätt citronsaft och soja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: