Kalkon med apelsinsås

Kalkon med apelsinsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(39 st)

Imponera med hemlagad kalkon! Kalkon i ugn är inte så svårt som man kan tro, här i ett recept där vi serverar apelsinsås till.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

  • 3 kg kalkon

Sås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Tina och tillaga kalkonen i ugn enligt anvisningen på förpackningen. Lägg över kalkonen på en skärbräda. Täck med folie. Vispa ur formen med lite vatten. Sila och mät skyn och späd med buljong så det blir 5 dl. Häll det i en kastrull. Vispa ut mjölet i grädden. Vispa ner grädden i skyn och koka upp under omrörning. Låt koka 3-5 min. Smaksätt med apelsin, salt och peppar. Tranchera kalkonen och servera med kokt potatis, grönsaker och apelsinsås. Tranchering av kalkon: 1. Lossa bröstköttet på båda sidor om bröstbenskammen så tätt intill skrovet som möjligt. 2. Skär varje brösthalva i jämna sneda skivor. 3. Skär loss lårpartierna från kalkonen. Lägg låren med skinnsidan nedåt och skär försiktigt ut det övre lårbenet. 4.Vänd på låret och skär det i skivor ända upp till leden.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag