Kalkon i ugn
4 tim
Buffé
Huvudrätt
•
Denna kalkon i ugn är underbar att bjuda på under hela året. Den har fina smaker av citron och färsk rosmarin. Riktigt bra bjudmat som räcker till många. Anpassa tillbehören till den årstid vi befinner oss i. På sommaren serveras den med en vitost- och jordgubbssallad med mynta, till hösten med svamp och rostad blomkål, till vintern med grönkål och granatäpple och till våren med primörer!
Ingredienser
|
Kalkon (ca. 5 kg)
|
1 |
|---|
Citronsmör:
| 300 g | |
|
Citroner, finrivet skal och saft
|
2 |
|
Vitlöksklyftor, finhackade
|
3 |
|
Rosmarinkvistar, bladen
|
4 |
|
Flingsalt
|
1 msk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Fyllning:
|
Gula lökar
|
2 |
|---|---|
|
Citron
|
1 |
Gravy:
|
Morot
|
300 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Vitlök
|
1 |
|
Blekselleri
|
4 stjälkar |
|
Äppelcider
|
2 dl |
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1022 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,9 g |
| Protein: | 42,7 % | 107,4 g |
| Fett: | 52 % | 60,1 g |
| Kolhydrater: | 5,2 % | 13 g |