Kaffesnittar

Kaffesnittar

45 min Buffé Mellanmål Efterrätt
Lättbakade och makalöst goda småkakor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda kaffe och kaffepulver.
  • Hacka mandeln fint i en matberedare. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och smör och kör till en gryning massa.
  • Tillsätt mjöl, bakpulver, salt, sirap och kaffe. Fortsätt köra till en jämn deg. Ta upp den på lätt mjölad bänk och dela i tre delar.
  • Rulla ut delarna till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  • Platta ut dem och strö över farinsocker, ev blandat med kaffepulver. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
  • Skär längderna i sneda bitar och låt svalna på galler.
Klart!
Energi:

110 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Kallt, starkt kaffe
½ dl
Snabbkaffepulver
1 msk
Mandel
1 dl
Strösocker
1½ dl
Vaniljsocker
1 msk
175 g
Vetemjöl
4½ dl
Bakpulver
½ tsk
Salt
1 krm
Ljus sirap
1 msk
Farinsocker
1 msk
Snabbkaffepulver eller krossade kaffebönor
ev ½ msk