Jordgubbssylt

1 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Frysbar
Jordgubbssylt

Så här enkelt kokar du din egen jordgubbssylt. Slå upp i fin glasburk med handskriven etikett.

Ingredienser

Jordgubbar
2 liter
Strösocker
8 dl
Natriumbensoat
1 krm

Gör så här

  • Snoppa jordgubbarna och dela eller skiva dem. Varva bär och socker i en kastrull. Låt stå ca 1 tim.
  • Låt bären sjuda på svag värme ca 10 min. Ta bort ev skum.
  • Rör ut natriumbensoat i lite sylt och rör ner i grytan. Häll upp sylten i rena, varma burkar och sätt på lock.
Markera receptet som tillagat

Servera sylten tillsammans med matyoghurt, överraskande gott.

Näringsvärden, per liter

Energi:

1644 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per liter
Fiber: - 9,5 g
Protein: 0,6 % 2,5 g
Fett: 0,5 % 1 g
Kolhydrater: 98,9 % 400 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbssylt/