Jordgubbskräm
Nytt

Jordgubbskräm

20 min Mellanmål Efterrätt
Denna jordgubbskräm är som en riktig sommardröm. När den kokas med chiafrön reder krämen sig av bara farten. Denna jordgubbskräm är smaksatt med vanilj. Ät den tillsammans med iskall mjölk och toppa med färska jordgubbar och aromatisk mynta.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbskram/

Gör så här

  • Om du använder färska jordgubbar ska de snoppas.
  • Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker, vatten, chiafrön och vanilj. Koka upp och sjud ca 10 min.
  • Mosa jordgubbarna med potatisstöt eller ballongvisp.
  • Severa jordgubbskräm med kall mjölk. Toppa med färska jordgubbar och mynta.
Klart!

Ingredienser

Jordgubbar, färska eller frysta
500 g
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Chiafrön
½ dl
Vaniljpulver
2 - 3 krm
Till servering:
4 dl
Färska jordgubbar
8
Färsk mynta