Jordgubbscrostini

15 min Buffé Efterrätt Förrätt
Jordgubbscrostini

En enkel jordgubbsbakelse - lika god till förrätt som till efterrätt.

Ingredienser

Smal baguette
12 skivor
1 msk
Strösocker
1 tsk
Malen kanel
½ tsk

Topping:

2 dl
Florsocker
½ dl
Jordgubbar
12
Citronmeliss

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill.
  • Bred smör på brödet. Rosta det i ugnen i några minuter, passa noga så det inte bränns.
  • Pudra över lite florsocker och kanel. Låt bröden svalna.
  • Smaksätt kvarg med florsocker och fördela det på bröden.
  • Skiva jordgubbarna och lägg på dem. Garnera med citronmeliss.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

302 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,1 g
Protein: 13,6 % 10,1 g
Fett: 26,7 % 9,1 g
Kolhydrater: 59,7 % 44,4 g
https://www.arla.se/recept/jordgubbscrostini/