Jordgubbschutney med chili

Jordgubbschutney med chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(34 st)

Jordgubbschutney är en ny, söt och kryddig favorit till grillad kyckling. Denna chutney passar också bra till ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 gula lökar
  • ½ röd chili
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Gör så här:

Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka lökarna. Kärna ur och strimla chilin. Fräs lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt. Koka utan lock 20–30 min tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar. Förvara kallt. Håller ca 1 vecka i kyl. Tips! Gör dubbel sats och ta med som gå-bort-present till grillkalaset.

Näringsvärden, per per recept

  • Energi: 710 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 121 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem