Jordgubbschutney med chili

Jordgubbschutney med chili

30 min Frukost
Jordgubbschutney är en ny, söt och kryddig favorit till grillad kyckling. Denna chutney passar också bra till ost.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/jordgubbschutney-med-chili/

Gör så här

  • Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Skala och hacka lökarna. Kärna ur och strimla chilin.
  • Fräs lök och chili i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i jordgubbar, vinäger, socker, kanel och salt.
  • Koka utan lock 20–30 min tills vätskan kokat in. Häll upp i rengjorda burkar. Förvara kallt.
  • Håller ca 1 vecka i kyl.
Klart!

Gör dubbel sats och ta med som gå-bort-present till grillkalaset.

Energi:

710 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 121 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Gula lökar
2
Röd chili
½
2 msk
Rödvinsvinäger
½ dl
Rårörsocker
1 dl
Kanelstång
1
Salt
1 tsk